vrijdag 18 april 2008

3.0 ! (ding 9 dus)


Jeetje, net aan het idee 2.0 aan het wennen kom ik alweer 3.0 tegen ?&%$!?:

Web 1.0 was het web waarbij ‘Publishers were preaching the truth’. Web 2.0 is het web waarin de bloggerswere taking over’ en web 3.0 wordt het web waarin ‘Publishers are joining in in the conversations with both bloggers and consumers’. Waarbij web 3.0 onder meer staat voor sites en bedrijven die open staan voor widgets.

We lopen toch niet alweer achter? Of gaan we juist meedoen aan 3.0 door op de site van de Bibliotheek Midden Brabant veel interactiever te worden.
Persoonlijk zie ik wel wat nuttige toepassingen zoals een "blog", "plein" of iets dergelijks waar zowel collega's als klanten hun ideeën voor nieuwe boeken, cd's of dvd's kunnen droppen; een digitale ideeënbus en een leesclub.
Toch verwacht ik geen wonderen. We zijn al een paar jaar bezig met Al@din een leuke service, ook interactief. Als er een grote behoefte was bij onze klanten voor digitaal contact zou Al@din al veel harder gegroeid zijn. Het blijft steken op een bepaald nivo, geen diepgaande vragen, vooral "weetjes" en scholieren met werkstukvragen. Ook prima natuurlijk maar geen groot gat in de markt.
Een reactie posten