woensdag 6 januari 2010

Weblog van de abt


Weblog van de abt: "Speciaal en alleen voor dit jubileumjaar werd het bier 'La Trappe Isid'or' gebrouwen, vernoemd naar onze eerste brouwer, broeder Isidoor Laaber. Besloten werd dat de opbrengsten van het bier naar het nieuw te bouwen klooster voor onze dochtercommuniteit in Oeganda zouden gaan. De broeders moesten vanwege etnische onlusten hun abdij in Kenia verlaten en zijn nu nog tijdelijk gehuisvest in Oeganda. De verkoop van Isid'or leverde een mooie 100.000 euro op! Momenteel verdwijnen de laatste flessen uit ons magazijn. Einde van het jubileumjaar en einde van het jubileumbier.
Uit de markt komen nu echter veel geluiden om de Isid'or in het assortiment te houden. De directie van de brouwerij heeft mij gevraagd om dat serieus in overweging te nemen. Het is een moeilijke beslissing want we hebben immers al de nodige bieren (Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel, Witte Trappist en Bockbier)."
Vandaar de vraag aan u: lezers van dit weblog. Moet Isid'or in de markt blijven? Ja, Nee, Ja, maar wel ter vervanging van een ander bier. U hebt twee weken de tijd om via de onderstaande maillinks te reageren, eventueel met motivatie. Ik zal geheel volgens hoofdstuk 3 uit de Regel voor monniken handelen: "Terwijl hij luistert naar de raad van de broeders, denkt hij zelf over de zaak na en doet dan wat hij het nuttigst oordeelt.
Je kunt stemmen via het weblog van de abt.
Leuk idee zo'n moderne abt die contact zoekt via een blog, petje af. Hij vraagt je mening en gebruikt het blog tevens om nog snel iets uit te leggen over de regels van de trappisten.
Een reactie posten