maandag 24 maart 2008

Beeld & geluid

Afgelopen donderdag naar Beeld en Geluid in Hilversum geweest. Leuk en nuttig, allereerst een prachtig gebouw vooral van binnen. Een mooie combinatie van kleur en natuursteen. Maar liefst 5 verdiepingen met beeldarchief onder de grond. Alles van de publieke omroep en nog veel meer bewaard. Van oude filmrollen tot videobanden, sinds kort alles digitaal. Iedereen kan gebruik maken van deze verzameling. Zeker de moeite waard om eens op hun website te kijken en te snuffelen in hun catalogus.
Na de (heerlijke) lunch konden we ons overgeven aan het "Experience". In donkere ruimtes een enorme hoeveelheid beeld & geluid van alle publieke omroepen. Van oude kinderseries tot een hoek Macht en Media of special effects.
Kijk hier voor meer:
http://portal.beeldengeluid.nl/
Het zal voor de bibliotheek niet mogelijk zijn om een gebouw zo luxueus in te richten maar we kunnen er wel een hoop tips opdoen. Kijk maar eens naar de foto's:
http://www.flickr.com/photos/24746607@N05/

2 opmerkingen:

BiBoef zei

Hoi Petry, leuk dat je zo enthousiast blogt, helaas had ik het donderdag te druk om mee te gaan. Vooral die hometrainers spreken mij wel aan, kunnen we gelijk duurzame energie opwekken voor onze eigen pc's....

Rob Coers zei

Hey een Flickr-aar ! Je hebt bij de allereerste foto wel wat tags gezet, maar voeg daar nog beeldengeluid en "beeld en geluid" aan toe. Dan kun je zelf fijner surfen over tags en kunnen anderen jouw foto's ook vinden. Zie hier, je bent op Flickr nooit alleen:
http://www.flickr.com/search/?s=int&w=all&q=beeldengeluid&m=tags